C.P. Company kopen | Being There herenkleding

C.P. Company

C.P. Company is opgericht door Massimo Osti, o.a. bekend van Stone Island . Het merk is bekend geworden met de iconische 'Goggle Jacket' en maakt gebruik van hypermoderne stoffen en bewerkingen. Op deze pagina vind je jassen, truien, mutsen en andere kleding van C.P. Company terug.

Bekijk de collectie
Onze C.P. Company heren collectie
Categorieën
Filteren

Producten 1-12 van 143

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 143

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
C.P. Company historie | Being There herenkleding

C.P. Company: een korte historie

C.P. Company is een innovatief kledingmerk dat in 1975 is opgericht door designer Massimo Osti. Hoewel het bedrijf al in 1971 bestond, heette het eerst Chester Perry, vernoemd naar een bedrijf uit het stripverhaal ‘Bristow’. De kledingmerken Fred Perry en Chester Barrie klaagden echter over deze naamvoering en daarom werd de naam veranderd in C.P. Company.

Als voorloper focust het merk zich vanaf het begin op het produceren van sportswear, kleding waarbij stijl en functie hand in hand gaan. Zijn inspiratie haalt Osti vooral uit militaire uniformen en de kleding die arbeiders dragen, want zo stelt hij: bij deze kledij heeft elk element zijn eigen bestaansrecht. Om innovatief te blijven, gaat Massimo op zoek naar abnormaliteiten die ontstaan tijdens de productie van de collecties. Zo laat hij de verschillende kledingstukken bijvoorbeeld in duizenden kleuren verven, gewoon om te kijken wat het effect is. De garment dye techniek, waarbij niet de stof, maar het kledingstuk in zijn geheel wordt geverfd, heeft hier een flinke bijdrage aan geleverd. Deze techniek wordt ook toegepast bij de producten van Stone Island.

In 1988 ontwierp Massimo Osti de memorabele C.P. Company Mille Miglia Jacket voor deelnemers aan de gelijknamige endurancerace. Een functionele jas met een speciale lens in de mouw om het polshorloge door te kunnen aflezen en met twee lenzen in de capuchon, waarmee de ogen van de rallyrijders tegen stof beschermd werden. Het is dit kledingstuk, deze iconische jas van C.P. Company, dat vandaag de dag nog altijd als inspiratiebron dient voor de verschillende kledingstukken die zijn voorzien van ‘goggles’ en ‘lenzen’. Hoewel het bedrijf al jaren niet meer in handen is van de familie Osti, staat de zoon van Massimo, Lorenzo, sinds 2019 als directeur aan het roer van het kledingmerk.

C.P. Company, de collectie | Being There herenkleding

De C.P. Company collectie

De collectie van C.P. Company bestaat steevast uit unieke kledingstukken die gemaakt zijn van luxe materialen. Details zoals de goggles in de capuchon of de lens op de mouw maken de kleding kenmerkend, zonder uit de toon te vallen. Wat verder opvalt zijn de technische materialen die gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan de dunne, flexibele tussenjassen die toch warm en waterafstotend zijn. Ook de iconische truien van C.P. Company vallen op in het huidige straatbeeld.

De meest populaire items zijn:
  • De softshells, jassen en vesten met de goggles in de capuchon
  • De 'Explorer' jassen met de goggles in de kraag
  • De muts met goggles in de rand

Ieder seizoen worden er door C.P. Company variaties uitgebracht op bestaande modellen. Hierbij wordt gespeeld met materialen en met kleuren. Maar voor elk kledingstuk geldt dat de kwaliteit en het comfort voorop staan.


C.P. Company collectie FW021 | Garment dying | Being There herenkleding

SS022 C.P. Company collectie

In de SS022 zomercollectie van C.P. Company ligt de focus vooral op comfort en het gebruik van natuurlijke materialen. Met behulp van technologie en industrie blijft dit Italiaanse merk grenzen verleggen en ook met de SS021 collectie is dit weer gelukt. De collectie bevat een breed kleurenpallet, variërend van frisse lichte kleuren tot warme aardetinten. Uiteraard wordt er in deze collectie ook gebruik gemaakt van de beste materialen. Het beste katoen wordt gebruikt, waardoor de kledingstukken goed in vorm blijven. Zo combineert C.P. Company het praktische aspect met een stijlvolle zomercollectie. Bij Being There herenkleding hebben we dit jaar weer een mooie zomercollectoe ingekocht, bestaande uit onder andere polo’s, hoodies, sweaters, jassen en nog veel meer!

C.P. Company | Garment dying | Being There herenkleding

Garment dying

'Garment dyed' is een term die je in de collectie van C.P. Company vaak tegen zult komen. Dit betekent dat een kledingstuk in zijn geheel is geverfd, pas nadat het volledig gemaakt is. De stof is dus niet eerst geverfd en toen tot een kledingstuk gemaakt, maar andersom. Het voordeel van dit proces, is dat C.P. Company hierdoor voor de kleuren in de collectie niet afhankelijk is van de kleuren die stoffenfabrikanten aanbieden. Daarnaast is garment dying een techniek die een kledingstuk iets speciaals geeft, afhankelijk van de gebruikte stof. Iedere stof reageert namelijk anders op een verfbad en vooral bij kledingstukken die uit meerdere soorten stof bestaan, ontstaan unieke effecten. Een garment dyed trui van C.P. Company is dan ook iets speciaals, wat je zult merken wanneer je het in je handen hebt en voor de eerste keer aantrekt.

CP Company bij Being There

Being There is een officieel verkooppunt van C.P. Company. Bij ons kan je de kledingstukken gemakkelijk in onze webshop bestellen of komen passen in onze winkel in Delft. Van ons mag je persoonlijke service verwachten en je kan ons dus ook altijd even bellen voor advies.